Menu
Your Cart
GENIET VAN ONZE DEALS
OP=OP !

wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette en extrait the parfum?

wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette en extrait the parfum?

Wat is eau de parfum?

Eau de parfum , ook wel bekend als "parfumwater", is een soort geur die vaak wordt gebruikt om een vleugje luxe en glamour toe te voegen aan je dagelijkse routine. Het is een meer geconcentreerde vorm van geur dan eau de toilette, wat betekent dat het langer meegaat en een intensere geur heeft.

Eau de parfum bestaat uit een mix van etherische oliën, alcohol en water. De concentratie van etherische oliën in eau de parfum ligt typisch rond de 15-20%, waardoor het een krachtige en langdurige geur is.

Het wordt meestal aangebracht op polspunten zoals de polsen, nek en achter de oren, waardoor de warmte van het lichaam de geur helpt verspreiden.
Een van de beste dingen van eau de parfum is dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan geuren en tonen, waardoor het geschikt is voor alle soorten voorkeuren.

Of je nu de voorkeur geeft aan bloemige, fruitige of houtachtige geuren, er is een eau de parfum voor jou.
Kortom, eau de parfum is een luxe en langdurige geur die elke gelegenheid een vleugje glamour geeft. Het is een must-have voor iedereen die zijn geurspel wil verbeteren.

Wat is eau de toilette parfum?

Eau de toilette , ook wel bekend als "toiletwater", is een soort geur die perfect is voor dagelijks gebruik. Het is een lichtere, subtielere versie van eau de parfum en bestaat uit een mix van essentiële oliën, alcohol en water. De concentratie van etherische oliën in eau de toilette is meestal rond de 5-15%, waardoor het een minder intense maar nog steeds langdurige geur is.

Eau de toilette is perfect voor degenen die de voorkeur geven aan een lichtere, meer subtiele geur die geschikt is voor dagelijks gebruik. Het kan worden aangebracht op pulspunten zoals de polsen, nek en achter de oren, en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere toiletartikelen zoals lotion of douchegel om de geur te versterken en in laagjes te brengen.

Een van de geweldige dingen van eau de toilette is dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan geuren en tonen, waardoor het geschikt is voor alle soorten voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan frisse, citrusachtige geuren of warme, kruidige tonen, er is een eau de toilette voor jou
Concluderend, eau de toilette is een lichte en subtiele geur die perfect is voor dagelijks gebruik.

Het is een must-have voor iedereen die een vleugje geur aan zijn dagelijkse routine wil toevoegen.

 

Wat is extrait het parfum precies?

Extrait the Parfum, ook wel bekend als "puur parfum" of "parfumolie", is de meest geconcentreerde vorm van geur die er is. Het bestaat uit een mengsel van essentiële oliën en andere aromatische verbindingen en heeft doorgaans een concentratie van 15-40%. Dit maakt het de meest langdurige en intense vorm van geur, waarbij de geur vaak enkele uren of zelfs dagen aanhoudt.

Extrait het parfum wordt meestal aangebracht op polspunten zoals de polsen, nek en achter de oren, en met een beetje kom je al een heel eind. Vanwege de hoge concentratie wordt het vaak spaarzaam gebruikt en kan het vrij duur zijn in vergelijking met andere vormen van geur.

Een van de unieke dingen van extrait het parfum is dat het kan worden aangepast en gemengd om een volledig unieke geur te creëren. Veel parfumeurs en geurhuizen bieden de mogelijkheid om een op maat gemaakte geur te creëren, zodat je een geur kunt creëren die echt uniek is.

Concluderend, extrait het parfum is de meest geconcentreerde en langdurige vorm van geur, en kan worden aangepast om een unieke en persoonlijke geur te creëren. Het is een luxueuze en toegeeflijke keuze voor diegenen die een statement willen maken met hun geur.

 

Wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette en extrait het parfum precies?

Eau de parfum, eau de toilette en extrait het parfum zijn allemaal soorten geuren, maar ze verschillen in hun concentratie van etherische oliën.

  • Eau de parfum is een soort geur die doorgaans een concentratie van 15-20% etherische oliën bevat. Het is een meer geconcentreerde vorm van geur dan eau de toilette en heeft een langer aanhoudende geur.
  • Eau de toilette is een soort geur die doorgaans een concentratie van 5-15% etherische oliën bevat. Het is een lichtere, meer subtiele vorm van geur die geschikt is voor dagelijks gebruik.
  • Extrait the parfum, ook wel bekend als "puur parfum" of "parfumolie", is de meest geconcentreerde vorm van geur die er is. Het is meestal tussen de 15-40% concentratie van etherische oliën, waardoor het de meest langdurige en intense vorm van geur is.

Concluderend, het belangrijkste verschil tussen deze drie soorten geuren is hun concentratie van etherische oliën. Eau de parfum is meer geconcentreerd dan eau de toilette, wat meer geconcentreerd is dan extrait het parfum.

 

Welk parfum moet ik gebruiken?

Bij het kiezen tussen eau de parfum, eau de toilette en extrait the parfum, zijn er een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden.
Denk eerst en vooral na over de intensiteit van de geur waar je de voorkeur aan geeft.

Als je van een gedurfde, langdurige geur houdt, wil je misschien een eau de parfum of extrait the parfum kiezen. Dit soort geuren zijn meer geconcentreerd en blijven langer op de huid zitten.

  • Denk na over het soort geur waar je de voorkeur aan geeft. Hou je van bloemige, fruitige, houtachtige of kruidige geuren? Overweeg de soorten geuren waar je in het verleden van hebt genoten en zoek naar parfums die vergelijkbare tonen bevatten.
  • Bedenk voor welke gelegenheid je het parfum gaat dragen. Een gedurfde, intense geur is misschien meer geschikt voor een avondje uit, terwijl een lichtere, frissere geur misschien meer geschikt is voor dagelijks gebruik.
  • Overweeg de levensduur van het parfum. Als je een geur wilt die de hele dag aanhoudt, kun je een eau de parfum of extrait the parfum kiezen, die geconcentreerder en langduriger zijn. Als je de voorkeur geeft aan een lichtere, subtielere geur, is een eau de toilette wellicht een betere optie. Wees niet bang om een paar verschillende geuren uit te proberen om de geur te vinden die het beste bij je past. Het kan nuttig zijn om parfums uit te proberen op blotters of op je huid en ze de tijd te geven om te drogen voordat je een beslissing neemt.
  • Houd bij het kiezen tussen eau de parfum, eau de toilette en extrait the parfum rekening met de intensiteit van de geur die u verkiest, de gelegenheid waarvoor u het gaat dragen en uw budget.